Mannenkoor Onderling Genoegen viert jubileum

Nieuwendijk. Mannenkoor Onderling Genoegen werd door enkele enthousiaste mannen opgericht op 22 september 1922. Dat is dus precies 95 jaar geleden. Niet veel minder dan een eeuw!! In die jaren is het koor een begrip in Nieuwendijk en omstreken geworden. Door concertreizen is Onderling Genoegen de laatste decennia ook in vrijwel heel Nederland en zelfs  daarbuiten (België, Duitsland en Tsjechië) niet onbekend gebleven. Voorzitter Hans Crielaard spreekt van een dankbaar gevoel dat het zover mocht komen. Hij zegt verder: “Uren, maanden, jaren. Ze vliegen als een schaduw heen. Met blijdschap, met droefenis. Het is ook Onderling Genoegen niet onthouden gebleven.”.

De repetities van de laatste periode moeten uitmonden in een mooi jubileumconcert op 23 september in de Gereformeerde kerk, waarin ook andere Nieuwendijkse verenigingen hun aandeel mogen hebben. Zo is er de deelname van het gospelkoor Shalôm, Muziekgroep Lijn (een muziekgroep onder leiding van Lijn van der Wiel) waardoor het voor Nieuwendijkers eigenlijk een must is dit concert bij te wonen.

Maar, er is meer! Ook landelijk bekende musici maken op 23 september hun opwachting in Nieuwendijk. Zo is er de fluitiste Jeanette Jelier, organist Celis Dekker en pianist Henk Teuling. Meer dan eens waren zij te zien bij het programma Nederland Zingt. Celis en Henk hebben jarenlang het Jennifers Kinderkoor begeleid op al hun reizen en concerten. Ook de dirigent van Onderling Genoegen, Johan den Hoedt, heeft zijn sporen onder Nederlandse musici meer dan verdiend.

Een heerlijk concert om naar te luisteren en om mee te doen. Het jubileumconcert is het hoogtepunt in meerdere jubileumvieringen van Onderling Genoegen, bedoeld voor jong en oud, voor ieder die de (mannen)zang een warm hart toedraagt.

Met dit concert wordt deze etappe, zoals de voorzitter dat noemde, afgesloten. Maar er zullen er nog vele volgen. Wilt u meezingen? U bent op donderdagavond vanaf 20.00 uur van harte welkom in Tavenu.

Het jubileumconcert Onderling Genoegen 95 jaar is op 23 sept. in de Gereformeerde kerk in Nieuwendijk en begint om 20.00 uur. De kerk gaat een half uurtje voor aanvang open

De entree bedraagt slechts €7,50. (Voor donateurs geldt op vertoon van hun donateurkaart een gereduceerde prijs: € 5,-).