Op 5 maart 2016 werd door Mannenkoor Onderling Genoegen in de Gereformeerde Kerk Nieuwendijk, het oratorium Schepping uitgevoerd.
Op veler verzoek wordt dit oratorium nog een keer uitgevoerd . Deze keer in de Gereformeerde Kerk van Almkerk.
De muziek is van de bekende hedendaagse componist Johan Bredewout.
De prachtige inspirerende teksten zijn van Hans de Ruiter, die ook de teksten schreef van het kerstoratorium “Een Nieuw Begin” schreef. Het oratorium “Schepping” volgt het scheppingsverhaal uit Genesis en eindigt met de Sabbat, de 7e dag. Een rustdag die vooruitwijst naar de eeuwige sabbat die God voor zijn schepping heeft bereid. Daarna volgt de schitterende finale.
Koor, samen met de muzikale begeleiding van orgel, piano, viool, fluit en een koper ensemble van Altena Brass met slagwerk, vormen ook deze keer weer de garantie voor een schitterende uitvoering. Passende, via de beamer geprojecteerde beelden, completeren het geheel.
Vooraf zullen Onderling Genoegen en Projectorkest Altena Brass enkele stukken ten gehore brengen.
Was u bij de uitvoering van maart j.l verhinderd of, wat diverse bezoekers hebben aangegeven, u wilt de uitvoering nog een keer horen en zien, dan is dit u kans: Zaterdag 24 september 2016 in de Gereformeerde Kerk in Almkerk. Aanvang 20.00. U zult er geen spijt van hebben.
Op vertoon van uw donateurskaart krijgt u een extra korting van € 2,50 op de entreeprijs en betaalt u i,p.v. € 7,50 maar € 5,00 .         (voor max. 2 kaarten)
Voorverkoopadressen: RegioBank Nieuwendijk, telef. 0183 405405
J. van Drunen, Almkerk. Telefoon: 0183 402737