Op 5 maart a.s. organiseert mannenkoor Onderling Genoegen in de Gereformeerde kerk te Nieuwendijk een voorjaarsconcert.
Tijdens dit concert zal het oratorium “Schepping” van componist Johan Bredewout ten gehore worden gebracht. Dit oratorium duurt ca. 45 min. is geschreven voor koor en begeleiding. Johan Bredewout, een bekende componist in de koorwereld, heeft een zeer eigen stijl ontwikkeld die voor velen herkenbaar is. De prachtige inspirerende teksten voor dit werk zijn geschreven door Hans de Ruiter, die de componist voorzag van mooie, aansprekende muziek. Zo werden de teksten zeer beeldend getoonzet. De muziek is oorspronkelijk maar wel met herkenbare elementen.

Mannenkoor Onderling Genoegen heeft zich voor dit concert verzekerd van een uitstekende muzikale begeleiding. Die wordt gevormd door het Projectorkest Altena Brass. Altena Brass is een brassband afkomstig uit het Land van Heusden en Altena. Het orkest komt uit in de kampioensdivisie en bestaat uit zeer ervaren amateurs, conservatorium studenten en (semi) professionele musici.
De begeleiding wordt gecompleteerd door Celis Dekker, die als vanouds het orgel bespeelt, terwijl Henk Teuling de piano tot leven brengt. De viool wordt bespeeld door Marjolein Bok. Zij bezette deze plaats ook bij de laatste CD opname van Onderling Genoegen, de CD “Vrede”.
Samen bezetten zij de instrumenten die Johan voor dit oratorium heeft geschreven: orgel, piano, viool, fluit, trompet, trombone, hoorn, tuba, hobo en slagwerk.

Het belooft een prachtige avond te worden die u het best maar meteen in uw agenda noteert:
Zaterdag 5 maart, Gereformeerde kerk Nieuwendijk, 20.00 uur, voorjaarsconcert mannenkoor Onderling Genoegen.